Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden aan een expert? Dan ben je bij SEO MKT gegarandeerd aan het juiste adres! Ik help jou graag verder met de uitbreiding van het linknetwerk rondom jouw website.

De inzet van linkbuilding is tegenwoordig een echte must voor iedere organisatie. Het is namelijk één van de belangrijkste aspecten waar Google en andere zoekmachines jouw website op beoordelen en ranken. Hierbij gaat het voornamelijk om linkjes vanuit andere (relevante) websites naar jouw domein toe, maar daarnaast valt er soms ook winst te behalen op het vlak van interne links.

Direct bellen over onze mogelijkheden voor jouw linkbuilding uitbesteden? Bel dan naar 0180 794 146 om telefonisch kennis te maken.

Kwalitatieve backlinks met DA 50+

Mogelijkheid tot niche markt-links

Stijging in jouw huidige rankings

U

Christian Francke

Freelance SEO Specialist

Linkbuilding uitbesteden
0+

jaren ervaring

0+

projecten begeleid

0+

topposities behaald

Welke vormen van linkbuilding zijn er?

 

Interne linkbuilding

Het linknetwerk binnen jouw eigen website vormt een belangrijk onderdeel binnen linkbuilding. Jij moet zelf immers aangeven welke pagina’s jij binnen jouw website het meest belangrijk vindt, zodat de bots van zoekmachines dit ook kunnen begrijpen. Vaak is een belangrijkste eerste stap het linken van het hoofdmenu aan jouw meest-waardevolle pagina’s.

Het opbouwen van jouw interne linknetwerk kan via twee soorten links:

 

1. Absolute links

Dit zijn links die de volledige URL bevatten (protocol, (sub)domein en pad/bestand). Een goed voorbeeld is: https://www.slimbesteed.nl/marketing/.

 

2. Relatieve links

Links met een relatieve waarde zorgen ervoor dat bots, crawlers en browsers ervan uit kunnen gaan dat het een link binnen hetzelfde (sub)domein bevat. Een goed voorbeeld is: /contact/.

Externe linkbuilding

Het inzetten van linkbuilding draait voornamelijk om het aantal externe links naar jouw domein toe. Zeg nou eerlijk: het is veel eerlijker om te bekijken welke websites jou relevant vinden in plaats van te lezen hoe interessant jij jouwzelf vind. En dát is precies hoe zoekmachines jouw website scoren voor de rankings (samen met enkele andere SEO-technische factoren).

Er zijn diverse soorten backlinks mogelijk. De drie meest-relevante soorten backlinks voor 2023 die ik gebruik zijn vaak:

  • Tekst backlinks
  • Backlink-profielen
  • Audio backlinks

Let bij de inzet van externe linkbuilding goed op de snelheid waarmee links worden geplaatst (ookwel de link velocity genoemd). Dit valt of staat met hoe waardevol Google (en andere zoekmachines) de externe links naar jouw website zien. Worden er op één dag 100 links naar jouw website geplaatst en de opeenvolgende dagen nul? Dan wordt het gezien als een spamactie en loopt jouw domein het risico van een zogeheten penalty.

Heb je al zo’n boete ontvangen op jouw domein door eerdere testen met linkbuilding? Geen zorgen. Ik kan jou namelijk ook gewoon verder helpen door backlinks met een spammende functie te ‘’ontkennen’’. Dit zorgt ervoor dat jouw website voor zoekmachines weer schoon wordt gemaakt, waardoor rankings later weer zullen gaan stijgen.

Professionele tools

De benodigdheden voor transparantie

Uiteindelijk draait alles om een transparant resultaat voor bedrijven. Gelukkig zijn er online veel mogelijkheden om deze groei meetbaar te maken. Daarom heb ik hier een lijstje gemaakt van de benodigde kanalen.

Andere belangrijke platformen

  • WordPress
  • Google Tag Manager
  • Google Data Studio

Mijn platformen

Koppelingen

Onderstaand een opsomming van de belangrijkste platformen die ik gebruik. Gaan we samenwerken? Neem deze dan zeker mee in jouw privacyverklaring.

Google Search Console

Kansanalyse

Inzicht in de organische data

Google Analytics

Kansanalyse

Inzicht in de websitegegevens

Google Keyword Planner

Zoekwoorden

Gericht zoekwoordonderzoek

SE Ranking

Metingen

Nulmeting en ontwikkelingen